Tessa // copywriter & conceptontwikkelaar:
Mijn naam is Tessa, 22 jaar oud en in juli 2016 afgestudeerd. Na een paar weekjes bijkomen begon ik vol enthousiasme met solliciteren, maar vaak werd ik afgewezen vanwege gebrek aan ervaring. Heel frustrerend, want als je net klaar bent met studeren heb je natuurlijk nog maar weinig ervaring, ook al ben je nog zo gedreven. Ik kreeg de tip om contact op te nemen met het UWV omdat ik nu ‘recht had op een uitkering.’ Ik dacht meteen: een uitkering? Ik ben net 22, er zijn mensen die een uitkering veel harder nodig hebben! Ik
In plaats daarvan ben ik blijven werken bij mijn bijbaan, om toch goed te kunnen verdienen tijdens mijn zoektocht en niet thuis op de bank zou gaan zitten. Via de Startersbeurs kwam Buro Werktuig op mijn pad en nu doe wat ik altijd al het liefste wilde: werken bij een reclamebureau!

Alex // projectmanager:
Hoi! Ik ben Alex, 22 jaar oud. Na ruim vijf jaar studeren en vier verschillende studies kwam ik erachter dat ik veel liever ervaring op doe in de praktijk dan uit boeken. Om toch niet stil te gaan zitten heb ik de afgelopen jaren meegedaan aan verschillende activiteiten en cursussen. Hierdoor heb ik een groot netwerk opgebouwd in de sector waarvan ik weet dat daar mijn toekomst ligt. Ik merk dat het voor mij veel beter werkt om mezelf op deze praktijkgerichte manier te ontwikkelen, nu al helemaal, als projectmanager van Buro Werktuig. Voor mij is ervaring waardevoller dan theoretische kennis. Misschien dat ik ooit toch nog een opleiding ga doen maar voor nu ben ik blij met waar ik sta.

Jessica // art director:
Ik ben Jessica, 24 jaar en een aantal maanden geleden afgestudeerd als Lifestyler & Designer op de kunstacademie in Rotterdam. Tijdens mijn studie had ik de volste vertrouwen in een goede baan. Alles ging tot nu goed, dus wat kon er nou misgaan? Nou, best veel, want het vinden van een baan wilde toch niet meteen lukken. Fulltime was ik bezig met solliciteren maar ik kreeg meer afwijzingen dan positieve berichten en al gauw verloor ik al het vertrouwen in mijn eigen krachten en talenten. Vrienden vertelden mij over instanties als het UWV, maar het laatste waar ik naar zocht was een uitkering, ik was juist op zoek naar ervaring! Gelukkig kreeg ik de kans om als starter mijn eigen ervaring in te zetten als middel om andere jongeren te informeren over de opties die er zijn als werkloze, bij Buro Werktuig!